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Caffe' maxbar in grani
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Caffe' maxbar in grani
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SOCIETÀ AGRICOLA BIOAGRI ITALIA SRL

Siamo un’azienda relativamente giovane ma è nel nostro DNA la passione per la terra, la tradizione contadina pervasa da innovazione e ricerca per il miglioramento della qualità di vita degli uomini e della natura.
Nata nel 2006 dalla necessità di gestire direttamente i terreni, i fabbricati e le attrezzature agricole distribuite nella provincia di Catanzaro, tra la montagne di Lamezia Terme, le colline di Curinga ed il mare di Montauro, ci occupiamo della gestione di circa 50 ettari tra castagneti e leccio, ulivi di nuovo impianto e secolari.
L’attività agricola olivicola è passata attraverso la conversione da un’agricoltura convenzionale ad un’agricoltura biologica nel rispetto dell’ambiente e dell’uomo. Ciò affinchè il prodotto finale sia in grado di trasferire le qualità salutistiche e nutrizionali a chi lo consuma sia per un aspetto tipicamente di alimentazione ma soprattutto nutrizionale dell’intero organismo riscoprendo i veri sapori della natura.

Siamo concentrati nella produzione dell’olio extra vergine d’oliva biologico a cui abbiamo dato il nome di RENADI legandolo fortemente al territorio aziendale di maggior richiamo. Ma non dimentichiamo l’intera filiera di coltivazione delle nostre olive e di produzione del nostro olio extra vergine d’oliva biologico.
Pertanto nella fasi di coltivazione degli uliveti utilizziamo pollina proveniente in parte dal nostro piccolo pollaio all’aperto; aiutiamo a far crescere le nostre olive senza uso di prodotti chimici dannosi per l’ambiente e per l’uomo e raccogliamo con metodi meccanici nella raccolta.
L’estrazione dell’olio avviene con il nostro frantoio aziendale entro 24 ore dalla raccolta ed a freddo per garantire che tutti i componenti nutrizionali vengono ad essere trasferiti nell’olio. Lo stesso viene conservato in cisterne di acciaio che in assenza di ossigeno ci consente di garantire tutte le proprietà nutrizionale ed organolettiche nel tempo.
Dalla lavorazione della sansa e sempre con metodi meccanici otteniamo il nocciolino di sansa, ottima biomassa per caldaie domestiche ed industriali, nonché la polpa di sansa da usare come integratore zootecnico.

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Stories of Satisfaction: What Our Customers Say

Producers and farmhouses selected to give you the best experience to be able to buy genuine products, taste traditional dishes or stay in a quiet and welcoming room.

Frequent questions

By buying directly from the source, the middlemen are eliminated, giving more power to the producer. The sale without intermediaries ensures greater economic gain, creates quality jobs in less populated areas and stimulates the agricultural activities of farmers.

Orders are shipped directly from the farmers to your door. Our logistics is oriented towards minimizing the environmental impact. How? We limit delivery days to combine multiple orders and ship as many packages in one go. Furthermore, the products do not spend time in refrigerators and do not sit still on the shelves of a supermarket.

If something doesn't go as planned, AgriCook ensures your refund. Unforeseen events are the order of the day, not only in the agricultural sector.
Current statistics show that 98% of orders arrive at their destination on the first try without a problem. The remaining 2% is sent back or refunded. As a consumer, you take no risk.

AgriCook's direct sales model brings you closer to the origin of what you bring to the table, allowing you to precisely identify the region and farm it comes from, as well as the sustainable methods used in its production. This ensures that you receive a high quality, fresh product that has not gone through intermediaries or refrigerated warehouses that alter its taste.

  • Reduction of the carbon footprint: By purchasing directly from the farmer, you avoid long transport journeys between intermediaries, warehouses and shops. This reduces the CO2 emissions associated with the transport of products.
  • Minimization of waste: Direct selling reduces the need for excess packaging often used in traditional distribution chains. Also, since farmers sell directly to consumers, there is a greater likelihood that produce will be sold and consumed, reducing food waste.
  • Strengthening the local economy: By buying directly from the farmer, the money stays within the community. This empowers small businesses and offers better job opportunities.
  • Biodiversity Preservation: Farmers who sell directly are often incentivized to grow different varieties, including traditional or native varieties, rather than limiting themselves to commercial crops. This promotes biodiversity and ecosystem resilience.
  • Promotion of sustainable agricultural practices: Farmers who sell directly to the consumer are often more responsible in their practices, as they are in direct contact with those who consume their products. This transparency can motivate them to adopt more sustainable and environmentally friendly practices.