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Confettura extra di fragola 230 g

Confettura extra di fragola 230 g

AZIENDA AGRICOLA LA MAGIUSTRA

AZIENDA AGRICOLA LA MAGIUSTRA

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Confettura extra di fragola 230 g
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AZIENDA AGRICOLA LA MAGIUSTRA

L’Azienda Agricola La Magiustra è un’azienda familiare nata nel 2020 con l’obiettivo di produrre fragole e altri piccoli frutti in impianti fuori suolo. Ma c'è di più dietro questa storia. La nostra avventura è nata dal cuore e dalla passione del nonno Vittorio, un agricoltore di lunga data che non poteva separarsi dal mondo agricolo nemmeno in pensione. La sua visione è stata abbracciata da Alessandro, uno studente universitario in scienze agrarie, desideroso di mettere in pratica il suo percorso di studi e onorare la tradizione di famiglia.
La nostra scelta di coltivare in impianti fuori suolo ha un duplice scopo: da un lato, ci consente di riqualificare terreni precedentemente non coltivabili; dall'altro, ci permette di utilizzare tecniche di coltivazione all'avanguardia. Questo approccio innovativo ci consente di ottenere frutta sana, con un sapore intenso e caratteristico che riflette l'anima del nostro territorio e l'amore che dedichiamo alla coltivazione.
Da sempre, abbiamo focalizzato la nostra attenzione sullo sviluppo di un mercato locale, una scelta coraggiosa ma preziosa. Questo ci consente di preservare la freschezza e il sapore autentico della nostra frutta. Inoltre, per creare nuovi sapori e ridurre al minimo lo spreco alimentare, abbiamo recentemente introdotto una linea di prodotti artigianali ottenuti dalla trasformazione della nostra frutta fresca. Questa trasformazione è possibile grazie alla collaborazione con la Cooperativa Sociale Il Sentiero di Morbegno, un'organizzazione impegnata nella promozione dell'occupazione e dell'inclusione sociale.
La nostra dedizione alla sostenibilità ambientale è un valore che ci distingue. I nostri terreni si trovano all'interno del Parco Regionale di Montevecchia e della Valle del Curone, un ambiente naturale che amiamo e rispettiamo profondamente. La natura è la nostra alleata, e lavoriamo instancabilmente per garantire che la nostra attività sia in armonia con l'ecosistema circostante.
In breve, siamo più di una semplice azienda agricola. Siamo un legame tra tradizione e innovazione, passione e sostenibilità, e diamo vita a prodotti deliziosi che portano con sé una storia unica.

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Stories of Satisfaction: What Our Customers Say

Producers and farmhouses selected to give you the best experience to be able to buy genuine products, taste traditional dishes or stay in a quiet and welcoming room.

Frequent questions

By buying directly from the source, the middlemen are eliminated, giving more power to the producer. The sale without intermediaries ensures greater economic gain, creates quality jobs in less populated areas and stimulates the agricultural activities of farmers.

Orders are shipped directly from the farmers to your door. Our logistics is oriented towards minimizing the environmental impact. How? We limit delivery days to combine multiple orders and ship as many packages in one go. Furthermore, the products do not spend time in refrigerators and do not sit still on the shelves of a supermarket.

If something doesn't go as planned, AgriCook ensures your refund. Unforeseen events are the order of the day, not only in the agricultural sector.
Current statistics show that 98% of orders arrive at their destination on the first try without a problem. The remaining 2% is sent back or refunded. As a consumer, you take no risk.

AgriCook's direct sales model brings you closer to the origin of what you bring to the table, allowing you to precisely identify the region and farm it comes from, as well as the sustainable methods used in its production. This ensures that you receive a high quality, fresh product that has not gone through intermediaries or refrigerated warehouses that alter its taste.

  • Reduction of the carbon footprint: By purchasing directly from the farmer, you avoid long transport journeys between intermediaries, warehouses and shops. This reduces the CO2 emissions associated with the transport of products.
  • Minimization of waste: Direct selling reduces the need for excess packaging often used in traditional distribution chains. Also, since farmers sell directly to consumers, there is a greater likelihood that produce will be sold and consumed, reducing food waste.
  • Strengthening the local economy: By buying directly from the farmer, the money stays within the community. This empowers small businesses and offers better job opportunities.
  • Biodiversity Preservation: Farmers who sell directly are often incentivized to grow different varieties, including traditional or native varieties, rather than limiting themselves to commercial crops. This promotes biodiversity and ecosystem resilience.
  • Promotion of sustainable agricultural practices: Farmers who sell directly to the consumer are often more responsible in their practices, as they are in direct contact with those who consume their products. This transparency can motivate them to adopt more sustainable and environmentally friendly practices.