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Salamelle di suino

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Limited and seasonal product.

Salamelle di suino
  • Stock: In Stock
  • Weight: 1.00kg
Prezzo: 14,00 euro
Ex Tax: 12,73 euro

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SOCIETÀ AGRICOLA AGOSTINELLI S.R.L.

Giovane azienda agricola, a conduzione familiare.
Alleviamo bovini, suini e pollame.
I nostri prodotti sono venduti come carne fresca, prodotti semi-lavorati e salumi.

Ci occupiamo inoltre di orticoltura, producendo ortaggi secondo la stagionalità.

Nell’ottobre 2018, dopo un’esperienza lavorativa presso un’azienda degli zii, e dopo aver conseguito il diploma di perito agricolo, Pietro, grande appassionato di agricoltura, decide di fondare un’azienda agricola insieme ai suoi fratelli.

L’azienda vuole essere innovativa e “smart”, occupandosi di produrre e seguire l’intera filiere agroalimentare.

L’allevamento di bovini, attualmente di circa 30 capi, comprende l’acquisto di vitelli da aziende locali, con una prima fase di svezzamento e una successiva di crescita e ingrasso.
Dal 4° mese di vita, i capi vengono liberati in un grande terreno, con un ricovero notturno.
In questo modo l’animale non ha alcuna costrizione ed è libero di alimentarsi, godendo inoltre dei benefici derivanti dallo stare in branco.
L’alimentazione viene integrata con farine di produzione locale.

L’allevamento di suini è prettamente analogo, con i capi liberi in recinti all’aperto.
Vengono acquistati suinetti di circa 40 kg da un allevamento locale.
L’animale, in questo modo, complice l’allevamento su terra nuda, gode di molti benefici di salubrità e di assenza di stress.

Per bovini e suini la macellazione avviene in apposite strutture locali.
La carne viene successivamente lavorata da noi.

L’allevamento di polli avviene in recinti all’aperto e ricoveri notturni al chiuso.
I capi godono di tutti i benefeci dello scorrazzamento.
Vengono acquistati da allevamenti selezionati i pulcinotti e presso le nostre strutture seguono la fase di crescita e ingrasso.

La macellazione del pollame avviene con macchinari presso la nostra azienda, questo ci permette di avere un prodotto sempre freschissimo.

Il nostro spirito giovanile ci porta a voler sempre più ampliare la produzione, oltre a sognare la creazione di un agriturismo per il pernottamento e la somministrazione, in modo da far godere al cliente tutti i benefici delle nostre produzioni.

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Stories of Satisfaction: What Our Customers Say

Producers and farmhouses selected to give you the best experience to be able to buy genuine products, taste traditional dishes or stay in a quiet and welcoming room.

Frequent questions

By buying directly from the source, the middlemen are eliminated, giving more power to the producer. The sale without intermediaries ensures greater economic gain, creates quality jobs in less populated areas and stimulates the agricultural activities of farmers.

Orders are shipped directly from the farmers to your door. Our logistics is oriented towards minimizing the environmental impact. How? We limit delivery days to combine multiple orders and ship as many packages in one go. Furthermore, the products do not spend time in refrigerators and do not sit still on the shelves of a supermarket.

If something doesn't go as planned, AgriCook ensures your refund. Unforeseen events are the order of the day, not only in the agricultural sector.
Current statistics show that 98% of orders arrive at their destination on the first try without a problem. The remaining 2% is sent back or refunded. As a consumer, you take no risk.

AgriCook's direct sales model brings you closer to the origin of what you bring to the table, allowing you to precisely identify the region and farm it comes from, as well as the sustainable methods used in its production. This ensures that you receive a high quality, fresh product that has not gone through intermediaries or refrigerated warehouses that alter its taste.

  • Reduction of the carbon footprint: By purchasing directly from the farmer, you avoid long transport journeys between intermediaries, warehouses and shops. This reduces the CO2 emissions associated with the transport of products.
  • Minimization of waste: Direct selling reduces the need for excess packaging often used in traditional distribution chains. Also, since farmers sell directly to consumers, there is a greater likelihood that produce will be sold and consumed, reducing food waste.
  • Strengthening the local economy: By buying directly from the farmer, the money stays within the community. This empowers small businesses and offers better job opportunities.
  • Biodiversity Preservation: Farmers who sell directly are often incentivized to grow different varieties, including traditional or native varieties, rather than limiting themselves to commercial crops. This promotes biodiversity and ecosystem resilience.
  • Promotion of sustainable agricultural practices: Farmers who sell directly to the consumer are often more responsible in their practices, as they are in direct contact with those who consume their products. This transparency can motivate them to adopt more sustainable and environmentally friendly practices.